CONSELLS DE FORMIGA

Ens agradaria compartir amb vosaltres algunes recomanacions a l’hora d’anar a gaudir de la muntanya que nosaltres considerem importants:

La natura és un espai ric en sons. Evitem fer soroll per poder fruir amb totes i cadascuna  de les melodies que ens ofereix.

Gaudiu dels colors i les fragàncies de les flors. Però és millor deixar-les al seu lloc, així qui vingui darrera nostra podrà gaudir-les també i centenars d’insectes se’n podran beneficiar. Segur que a terra trobarem coses interessantíssimes per endur-nos a casa.

El foc és perillós. Una sola guspira pot destruir en pocs minuts allò que la natura ha creat durant anys.

Totes les deixalles que generem durant la nostra estada al bosc les durem al damunt fins que trobem uns contenidors o, si cal, fins a casa.

Els vehicles a motor no són el millor mitjà per gaudir de la natura. Aparqueu-los als llocs adients i només circuleu amb ells per a llocs disposats per a tal fi.

L’activitat agrícola és, també, un patrimoni que cal preservar. No molesteu la gent que treballa al camp. Respecteu els ramats i no trepitgeu els conreus.

Quan caminem per la muntanya ho farem seguint els camins marcats. Si fem dreceres malmetrem el sòl del bosc i traçarem nous camins que podrien desorientar altres persones menys experimentades.

Per últim, cal recordar que el més important és el camí i no pas el cim. Anar d’excursió amb nens pot arribar a ser molt frustrant si només esperem arribar a la meta. Potser algunes vegades haurem de recular sense completar el nostre objectiu, però no per això la nostra excursió haurà estat menys profitosa. Apreneu a gaudir de la natura amb tots els sentits i compartiu aquests sentiments amb els que us acompanyen.

marieta_apasdeformiga.jpg

Anuncis