Font de Passavets

Passavets2_apasdeformiga

  • DISTÀNCIA: 4,19 km
  • DESNIVELL: + 124 metres
  • DIFICULTAT TÈCNICA: Una part de la ruta no està senyalitzada.

track de la ruta

COM ARRIBAR-HI.

La ruta comença a Can Casades, Centre d’Informació del Parc Natural del Montseny. Per arribar-hi només caldrà que seguim la carretera BV-5114 des de Sant Celoni, tot seguint les indicacions de Santa Fe del Montseny. O bé la carretera GIV-5201 si venim de la banda de Viladrau.

Inici de la ruta (Google Maps)

LA RUTA.

Sortim, doncs, de Can Casades per la ruta adaptada on s’hi indiquen diverses excursions, entre les quals hi veiem la font del Frare (de color lila), que serà la que seguirem durant el primer tram de la nostra ruta.

El camí va baixant i aviat arribem a la riera de Santa Fe, que creuarem per un pont de fusta. Tot just a l’altra banda del pont, trobem un pal indicador que indica la font del Frare a l’esquerra, així com un plafó amb una explicació de la biologia i els riscos que corre la granota roja.

Seguim la ruta adaptada, amb les Agudes davant nostre, fins arribar a l’entrada de Cal Trompu, on el camí s’endinsa cap a la fageda. Aviat, a més, tornem a creuar la riera per deixar-la a la nostra dreta.

Tot just creuar el pont de fusta ens trobem la font del Frare, i és aquí on abandonarem la ruta senyalitzada de color lila. Nosaltres marxarem pel costat d’una petita cabana feta amb branques tot seguint el curs de la riera, que a partir d’ara passa a dir-se de Passavets.

Aquest tram de la ruta no està senyalitzat, i tot i que el camí està lleugerament fresat de la gent que hi passa, durant la tardor o d’altres èpoques ens pot ser difícil de distingir. De totes maneres, només hem d’estar pendents de seguir la riera i si ens despistem i ens n’apartem trobarem sense voler el sender que nosaltres utilitzarem per tornar, que és molt més evident.

Aproximadament al cap d’un quilòmetre de deixar la font del Frare, el caminet que voreja la riera sembla que es perd. Si ens enfilem per un marge que ens queda a mà esquerra, al capdamunt del qual descobrim un pal indicador amb marques blanques i grogues del PR-C 208, on podem llegir: Font de Passavets.

Seguim aquest sender, molt més ample i evident, fins que s’estreny i comença a enfilar-se entre unes roques per desembocar a la carretera de Santa Fe. A l’altra banda de la carretera hi ha l’aparcament de Passavets, on s’inicien rutes d’ascensió al Turó de l’Home i a les Agudes. I tot just creuar la cadena que barra el pas als vehicles, trobem la font de Passavets.

Per tornar a Can Casades, només hem de seguir les marques blanques i grogues del PR-C 208. Això sí, al revés de com ho fèiem fins ara. I no el deixarem fins arribar al Restaurant de l’Avet Blau i el Centre d’Informació de Can Casades.

EL MILLOR D’AQUESTA RUTA.
  • La fageda de Santa Fe és espectacular, a qualsevol època de l’any. Per il·lustra-ho us deixem aquest meravellós vídeo.
  • Les fonts. Beure l’aigua fresca que brolla d’una font és un exercici que encanta als més menuts.
SABIES QUE…

Es diu que al Massís del Montseny s’hi poden trobar més de 700 fonts! La seva estructura geològica el converteix en un excel·lent magatzem d’aigua que acaba brollant per qualsevol punt de les seves infinites valls.

Si voleu fer-vos una idea de la brutalitat de la dada, podeu mirar aquest mapa on hi surten algunes de les fonts que estan localitzant la bona gent de Fonts del Montseny.

QUÈ MÉS PUC VISITAR?

El Pantà de Santa Fe.

Aquesta vegada us recomanem una altra ruta a Santa Fe mateix, la volta al Pantà. Es tracta d’una ruta un pèl més curta, però també més transitada. Malgrat això, podreu gaudir de les fagedes de Santa Fe, de la riera i els seus salts, i de l’espectacular imatge del pantà amb les Agudes al fons.

Centre d’Informació de Can Casades.

El Centre d’Informació del Parc Natural del Montseny, a Santa Fe. Can Casades és un punt d’informació on, a més, podreu visitar exposicions o visualitzar audiovisuals, alguns de tan famosos com les quatres estacions del Montseny.

A l’espai exterior hi podreu veure tres enormes sequoies plantades a la dècada de 1920 per enjardinar l’exterior de la casa de Can Casades. Tot i que criden molt l’atenció, us demanem que eviteu anar-les a tocar ja que la part inferior del tronc està ja força malmesa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s