la Plana del Corredor

Corredor2_apasdeformiga.jpg

  • DISTÀNCIA: 2,33 km
  • DESNIVELL: + 56 metres
  • DIFICULTAT TÈCNICA: Sense complicacions.

track de la ruta

COM ARRIBAR-HI.

La ruta comença al Santuari del Corredor, al bell mig del Parc Natural del Montnegre-Corredor. Per poder-hi arribar, ho haurem de fer per una pista forestal de terra que podrem agafar tant de la banda de Vallgorguina com de la banda de Dosrius.

 Si venim de Sant Celoni, poc abans d’arribar a Vallgorguina trobarem les indicacions a mà dreta del Parc Natural del Montnegre i el Corredor i del Dolmen de la Pedra Gentil. Només ens caldrà anar seguint la pista més fresada fins el Corredor.

Per l’altra banda, si venim de Cardedeu, poc abans de Dosrius trobem un trencall a mà esquerra que indica el Santuari del Corredor i l’àrea d’esbarjo del Corredor. Només ens caldrà anar seguint aquestes indicacions. [Si venim de la banda d’Argentona i Mataró, la desviació cap el Corredor la trobarem després de Dosrius i a mà dreta]

LA RUTA.

La passejada comença a la banda nord del santuari, on trobem un plafó explicatiu de la ruta i un altre plafó que ens parla de la biodiversitat de l’espai, i on es mostren algunes aus que podem trobar a la zona.

Després de creuar els prats que envolten el Santuari del Corredor, en direcció nord, ens endinsem al bosc. Pocs metres més endavant trobem una cruïlla amb un senyal que indica que cap a l’esquerra podem anar al Dolmen de Ca l’Arenes. Nosaltres, però, seguim recte en la direcció dels senyals verds i blancs del sender local SL-C 72.

Un tram més endavant, mentre el camí va virant a l’esquerra (oest), i després d’una pujadeta, trobem una nova bifurcació. La senyalització ens marca que en cal prendre el camí de l’esquerra.

Després d’un tram planer, comencem a baixar i trobem un revolt a mà esquerra que ens fa prendre direcció sud-est. Seguim baixant i aviat trobem un cruïlla. La pista segueix a mà dreta cap al Dolmen de Ca l’Arenes, però nosaltres haurem de girar a l’esquerra per un caminet on s’indica el sender que estem seguint. Veureu que a partir d’aquest punt també s’indica el sender SL-C 80, amb el que compartirem aquesta última part del recorregut.

A partir d’aquí, comencem a pujar lleugerament i just quan creuem el sot del Fangar, trobem un senyal que ens indica el Fangar a mà dreta. Nosaltres seguim pel camí que veníem, que vira també a mà dreta, en direcció sud.

Passem per sota una línia elèctrica i de seguida arribem a una zona plana on ens trobem el camí que ve de l’esquerra, del principi de la ruta on s’indicava el Dolmen de Ca l’Arenes. La nostra ruta, però, gira a la dreta i enfila per un corriol cap a la Pedrera, una zona amb grans blocs de roca.

Des d’aquí només en queda creuar l’última zona boscosa, tot seguint les indicacions en verd i blanc, per desembocar als prats del Corredor i acabar, així, la ruta.

EL MILLOR D’AQUESTA RUTA.
  • Es tracta d’una passejadeta molt fàcil i és certament sorprenent que, tenint en compte la gran quantitat de gent que es sol acumular als entorns del Santuari del Corredor, ens acompanyi el silenci i la tranquil·litat tot just endinsar-nos al bosc.
  • La varietat d’ambients que trobem durant la ruta és també sorprenent. Potser ens hi vam apropar amb poques expectatives, degut al gran nombre de cotxes que hi havia als aparcaments del Corredor. Però la ruta transita per pinedes de pi roig, de pi pinyer, zones més obagues com la del Fangar o ambients rocallosos com la Pedrera. Tot plegat, de ben segur que li dóna un alt valor ecològic i una gran diversitat de fauna.
SABIES QUE…

Els primers vestigis del Santuari del Corredor foren construïts, segons explicà Salvi Arenes a una enquesta feta per l’Arxiu Diocesà el 1590, per ell mateix “mogut per correctes inspiracions de caritat i bon zel”, als voltants de 1530. Amb llicència expressa del sr. Bisbe havia construït una capelleta dedicada a Nostra Senyora dels Socors en la muntanya del Corredor, en les terres i parceries que l’Arenes tenia en comú amb en Bosch, un altre pagès veí de la mateixa parròquia.

QUÈ MÉS PUC VISITAR?

El Castell de Dosrius.

Si veniu per la banda de Dosrius, podeu aprofitar per pujar, tot passejant, fins el castell de Dosrius. Es tracta d’una excursió senzilleta i amb bones vistes, tot i que potser una pèl massa “urbana” pel nostre gust.

Dolmen de la Pedra Gentil.

Si veniu de la banda de Vallgorguina, la pista que ens porta fins el Corredor passa a tocar del Dolmen de la Pedra Gentil i de Santa Eulàlia de Tapioles, una ermita en ruïnes en un raconet de bosc ben encantador. Pot ser una bona parada en el nostre viatge de retorn.

I si ho voleu fer encara més bé, podeu aparcar a Vallgorguina i seguir el sender local SL-C 71 que té una recorregut total d’uns 6,5km i passa per aquest dos punts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s