Castell d’Hostalric

Castell Hostalric_Apasdeformiga.jpg

  • DISTÀNCIA: 2,66 km
  • DESNIVELL: + 46 metres
  • DIFICULTAT TÈCNICA: Sense complicacions.

track de la ruta

COM ARRIBAR-HI.

Al poble d’Hostalric hi podem arribar per la carretera C-35 o per l’autopista AP-7, prenent aleshores la sortida 10. També hi podem arribar amb tren agafant la línia R2 de Renfe que va de l’Aeroport del Prat fins a Maçanet-Massanes.

Nosaltres vam deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha just davant de l’escola del poble, que està tot just a uns metres del Castell.

LA RUTA.

Doncs sortint de davant de les escoles, marxem en direcció al turó des d’on ens esguarda el Castell. Veiem una pista que s’hi enfila (Camí de la Fortalesa), però nosaltres anirem per un caminet que marxa planer per la dreta. Sembla un camí particular, però la casa ens quedarà a la nostra dreta i nosaltres seguirem el camí endavant.

Aviat el camí comença a baixar i fa un lleuger revolt cap a la dreta. Tot seguit girem 90º a mà esquerra deixant Mas Bossom a la nostra dreta. El camí segueix baixant i girant poc a poc cap a l’esquerra fins que veiem de cares l’església d’Hostalric i, damunt nostre, a l’esquerra, hi tenim el castell.

Acabem desembocant a una altra pista que marxa a dreta i esquerra. Si marxéssim a la dreta, ens acostaríem a la Tordera per tornar llavors a pujar cap al poble. I a l’esquerra se’n va cap a unes hortes. Nosaltres, però, marxarem per un corriol que marxa per la banda esquerra al fons de la zona de pícnic que hi ha en aquest punt.

El corriol es va enfilant de nou cap al poble, deixant les hortes a mà dreta, sota nostra. Sense pèrdua, ben senyalitzat i amb baranes i algun escaló, arribem als carrers del poble. Arribats a l’asfalt, comencem a pujar de forma brusca a mà esquerra. Passarem sota una portalada de la muralla i seguim pel carrer que marxa a l’esquerra.

Aviat arribem a la plaça de la Vila, però nosaltres seguim pujant fins a l’església. Si continuem pujant, passarem pel costat d’un petit aparcament i arribarem a un cul de sac amb unes escales que s’enfilen direcció el castell. Les prenem i de seguida ens trobarem davant el fossat de la fortalesa. Al nostre darrere, una panoràmica excel·lent de tot el casc antic d’Hostalric.

Arribats a aquest punt, si marxem a la dreta trobarem el Camí de la Fortalesa, que ens baixa de nou a l’aparcament de davant l’escola. Però si agafem aquest Camí de la Fortalesa cara amunt, ens durà a una petita esplanada amb unes vistes privilegiades del Montseny i la plana de la Tordera.

Doncs això, per acabar la ruta ja només hem de baixar del castell pel Camí de la Fortalesa que desemboca just a la cantonada de l’escola.

SABIES QUE…

El castell d’Hostalric està construït sobre un turó de pedra basàltica. Doncs per sorprenent que sembli, el turó on s’assenta la fortalesa té un origen volcànic.

QUÈ MÉS PUC VISITAR?

Visites a la Fortalesa.

La visita a la fortalesa es pot fer per lliure, sense guia, deixant-se transportar per l’enginy de la seva arquitectura i la bellesa del seu entorn. Però si el que us agrada és conèixer a fons la història dels llocs que visiteu no us podeu perdre les visites guiades que es porten a terme cada diumenge a les 12 del migdia.

El Castell de Montsoriu.

Si voleu seguir la pista dels senyors de Cabrera, us podeu acostar al castell de Montsoriu, que us queda a pocs quilòmetres d’Hostalric. El de Montsoriu és un dels castells gòtics més importants d’Europa. Us deixem, també, la nostra descripció de la ruta que us portarà fins el capdamunt del turó de Montsoriu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s