Salencar de Barruera

Barruera_apasdeformiga.jpg

  • DISTÀNCIA: 2,00 km (aprox)
  • DESNIVELL: + 9 metres
  • DIFICULTAT TÈCNICA: Ruta molt fàcil, però amb senyalització insuficient.

track de la ruta

COM ARRIBAR-HI.

Sortint de Pont de Suert per la carretera N-230 direcció nord trobem a uns 2 quilòmetres del poble un trencall a mà dreta que indica la Vall de Boí i el Parc Nacional d’Aigüestortes.

Només cal seguir per la L-500 uns 11 quilòmetres fins a Barruera, on podrem deixar el cotxe a la mateixa carretera, just al costat de l’església romànica de Sant Feliu.

LA RUTA.

L’excursió la podem iniciar des del peu de l’església de Sant Feliu i baixem fins a trobar el riu Noguera de Tor, que seguirem a la dreta cap a un parc infantil que serà de parada obligatòria a la tornada…

Des del parc ja veiem un gran pont penjat que creua el riu. L’anem a trobar i passem a l’altra riba on hi ha unes taules de pícnic i un panell informatiu del Salencar de Barruera. En aquest punt nosaltres vam seguir arran de riu deixant les taules a l’esquerra, però si seguiu la pista que deixa la zona de pícnic a mà dreta també us portarà al Salencar.

Seguint el riu, s’arriba a una bifurcació. El camí més ample segueix el riu i a mà esquerra marxa un caminet més estret per dins el bosc i resseguit d’estaques de fusta. Cal agafar aquest segon i endinsar-nos per aquest corriol que s’amaga del sol.

Si seguiu el track de wikiloc que acompanya la ruta veureu que en aquest punt nosaltres ens vam equivocar i vam seguir arran de riu fins un punt on el riu ens queda accessible i que farà les delícies dels més menuts si els agrada llençar pedres a l’aigua.

Entrem, doncs, en aquesta mena de túnel que fan els arbres i aviat trobem una passarel·la de fusta que va passant per damunt de l’aiguamoll. De seguida trobem un panell explicatiu de fusta i la passarel·la passa per damunt d’una zona embassada. S’acaba la passarel·la i sortim a una pista, la que ve de la zona de pícnic, que prendrem a la dreta.

Caminem uns 100 metres i arribem a “l’embassament”. Si agafem el camí cap a la dreta el rodejarem per damunt d’una passarel·la de fusta i al final trobarem un nou indicador que anuncia “el mirador”. Si el seguim arribarem després de seguir una nova passarel·la a una caseta de fusta per a observar ocells que es troba just al final de la nostra ruta.

Arribats a aquest punt tan sols ens queda desfer el camí fins a l’església de Sant Feliu (o fins el parc infantil que hem trobat vora el riu). Podem, si volem, rodejar l’embassament per la banda oposada a l’anada, i també podem arribar fins al pont que creua el Noguera de Tor continuant recte fins a la zona de pícnic en lloc de passar per dins del bosc com a l’anada.

SABIES QUE…

Salencar vol  dir que és un espai on abunden les salanques. I una salanca és un arbust de la família de les salicàcies, a la qual també pertanyen els salzes.

QUÈ MÉS PUC VISITAR?

Centre d’Aprenentatge de la Vall de Boí

Aquest centre, que depèn de Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Ofereix estades a centres docents, però també podem trobar per la xarxa material com aquest o podem gaudir d’alguna de les jornades de portes obertes.

La Vall de Boí.

Barruera i l’església de Sant Feliu es troben dins el municipi de la Vall de Boí, el conjunt romànic del qual va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000. El que fa extraordinari aquest grup de 8 esglésies i una ermita és que es troben concentrades en un espai molt reduït i que totes formen part del mateix estil arquitectònic, el romànic.

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La Vall de Boí també és porta d’entrada a l’únic Parc Nacional de Catalunya. S’hi pot accedir per Cavallers o bé, amb taxi, per Aigüestortes. Al Parc hi trobarem diversos itineraris senyalitzats, a més de poder gaudir d’uns paratges extraordinaris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s