El Sot de l’Infern

 

  • DISTÀNCIA: 3,20 km
  • DESNIVELL: + 149 metres
  • DIFICULTAT TÈCNICA: La baixada (després pujada) de l’aparcament fins el càmping té un desnivell força pronunciat.

 

track de la ruta.

COM ARRIBAR-HI.

Sortim de Sant Celoni seguint les indicacions de Campins i el Parc Natural del Montseny, per la BV-5114. Passarem la petita urbanització de la Font de Cal Guardià i arribarem a una rotonda on prendrem, on agafarem la segon sortida (BV-5119) que marxa cap a Mosqueroles i la Costa del Montseny.

Ja no deixarem aquesta carretera fins que arribem a Fontmartina. Després de passar la Costa del Montseny, en un revolt tancat a l’esquerra, veurem una carretera que marxa a la dreta direcció el Càmping de Fontmartina i pocs metres més endavant trobarem dos aparcaments, el Coll d’en Planes i la Plana del Coll.

LA RUTA.

Des de qualsevol dels dos aparcaments que hem indicat aquí al damunt es pot iniciar la ruta. Només cal seguir les marques grogues que s’endinsen pel bosc a la banda dreta de la carretera (tal com  pujàvem).

El corriol baixa ràpidament cap al Càmping de Fontmartina i acaba desembocant just davant de la porta d’aquest. A l’altra banda de carrer veiem que marxa el corriol senyalitzat amb marques grogues.

Anem resseguint  el càmping, que veiem un metres per damunt nostre a mà esquerra. Durant aquest tram hi ha poques senyals, però el camí no té pèrdua, i finalment arribem a una zona indicada com els castanyers vells, on podrem gaudir d’alguns castanyers immensos.

Tot seguit, el camí fa un gir de 90º tot creuant un torrent. A partir d’aquí seguim en direcció est per una zona de castanyers, la Perxada. I en aquesta mateixa zona acabarem trobant un parell de bancs i, just al costat, una cabana de carboners. Davant de la cabana el nostre camí es converteix en un corriol que ens farà capbussar dins la perxada de castanyers.

El corriol ens fa baixar ràpid i acaba desembocant a un altre camí un pèl més ample on hi trobem indicat el GR-5 i el Sot de l’Infern. El prenem cap a la nostra dreta i només entrar-hi ens trobem la segona cabana de carboners de la ruta.

Pocs metres més endavant ja comencem a sentir al fons la remor de l’aigua que baixa pel Sot de l’Infern i, sense adonar-nos-en ja ens hi trobem de ple. Una espectacular fondalada a l’obaga on es troben diversos torrents que baixen dels cims del Montseny.

Creuarem alguns d’aquests torrents per ponts de fusta que han construït per aquest fi i, uns metres més endavant, trobarem una bifurcació. Nosaltres seguim el que sembla més planer, ja que l’altre puja de dret al camí que havíem pres pel costat del càmping. Anem seguint, doncs, de pla entre alzines fins que ens trobem de cares amb un fort pujador que ens farà enfilar fins a l’entrada del Càmping Fontmartina.

Des d’aquest punt només ens caldrà desfer el corriol pel que hem baixat des de l’aparcament.

EL MILLOR D’AQUESTA RUTA.
  • Les cabanes de carboners ens poden ajudar a introduir l’ofici del carboneig al més menuts, un ofici que pràcticament ha desaparegut però que va tenir una gran importància econòmica i paisatgística durant la dècada de 1950.
  • El Sot de l’Infern és un petit espectacle que cal gaudir amb els sentits ben oberts. El soroll de l’aigua ressonant, els cants de desenes d’ocells o la frondositat del bosc que creix a l’obaga, ben regat pels torrents que baixen del Turó de l’Home i el Turó Gros, fan necessària una petita aturada en el nostre camí.
SABIES QUE…

Els castanyers, tant habituals al Montseny avui dia, van ser introduïts per la gent de la zona per l’elevat rendiment forestal que se’n podia treure. El clima humit i el sòl granític del Montseny en van afavorir la seva expansió.

QUÈ MÉS PUC VISITAR?

Santa Fe

La zona de Santa Fe, amb la seva fageda, segurament és l’espai més concorregut del Parc Natural del Montseny. Des d’allà podrem iniciar diversos itineraris, gaudir de l’aigua de fonts com la de Passavets, fer un dinar en alguna de les zones amb taules habilitades per a tal fi, o visitar el Centre d’Interpretació del Parc de Can Casades.

Sant Celoni

Una passejada per aquest poble als peus del Montseny pot ser una bona forma d’acabar la jornada. Sant Celoni és una vila amb molta vida als seus carrers, on podrem visitar espais com el parc de la Rectoria Vella o l’església de Sant Martí que llueix un esgrafiat barroc a la façana que diu ser la més important de Catalunya d’aquest estil.. I fins i tot podem conèixer la història de Soler de Vilardell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s