Castanyer de les 9 Branques

 

castanyer_9_branques

  • DISTÀNCIA: 5,13 km
  • DESNIVELL: + 198 metres
  • DIFICULTAT TÈCNICA: No n’hi ha cap.

track de la ruta

COM ARRIBAR-HI.

Aparcarem davant la font de Can Jep Sabaté (Viladrau). Per fer-ho, si venim de Barcelona pujant per la C-17 des de Granollers, sortirem a Tona i prendrem la BV-5303 direcció Seva i tot seguit direcció Viladrau. Si, en canvi, venim per l’Eix Transversal (C-25) sortirem a la sortida 202 de Coll de Revell i seguirem les indicacions d’Espinelves i Viladrau per la GI-543.

Tant per una banda com per l’altra, arribarem a una rotonda al mig de Viladrau amb les plantes formant una estrella i un arbret al mig. En aquest punt ens enfilem seguint les indicacions de la Capella de la Pietat. Seguim pel Passeig de la Pietat, que es converteix en Carrer Torreventosa, fins arribar a l’aparcament de terra que queda sota el carrer a la banda dreta.

LA RUTA.

Sortim de l’aparcament, on hi ha una zona de pícnic, per unes escales que ens menen al carrer Torreventosa i el comencem a seguir deixant la Font de Miquel a la nostra esquerra.

El carrer va pujant suaument i trobem la Font de Can Rossell en un revolt a la dreta. Tot just passar-lo tombem 180º cap a l’esquerra per enfilar per una pista de terra on ja podem començar a seguir les indicacions del Castanyer de les 9 Branques (SL-C 81 marques blanques i verdes).

Tot enfilant-nos per la pista trobarem una zona amb estaques, bancs i alguna paperera i l’entrada d’un camí particular que marxa a l’esquerra. Si hi traiem el cap podrem veure la Font de les Paitides.

Just passat aquest punt, la pista fa un gir a l’esquerra i nosaltres enfilarem un corriol que marxa per la dreta cap a dins el bosc. Aquest caminet ens conduirà a una clariana on trobarem la Font del Noi Gran i la Font del Ferro, pràcticament a tocar l’una de l’altra.

Per damunt d’aquesta última s’enfila el nostre sender en direcció sud-oest, per girar després en direcció sud-est fins a desembocar a una pista asfaltada. La prenem a la dreta i al cap de pocs metres trobem el Mas Martí, que deixarem a l’esquerra per seguir per la pista, que ara ja no està asfaltada i ens indica Viladrau amb lletres grogues.

Passats uns contenidors la pista tomba a l’esquerra i uns bonics avets ens fan un passadís. I tot just deixar-los enrere el camí comença a baixar suaument. De cares ens trobem una postal meravellosa del Matagalls i tot el vessant nord del massís del Montseny. I, ja al final de la baixada, ens topem amb l’imponent masia anomenada la Vila.

Just davant de la Vila haurem de girar a l’esquerra, prenent una pista que neix en aquest punt, per seguir baixant vers la vall. Creuem un parell de torrents sobre un revolt a la dreta on podem veure una antiga bassa en desús. Només passar la curva s’inicia una petita pujada i deixem una pista particular a la nostra esquerra per continuar pel camí més fresat.

Ja de baixada descobrim un vell castanyer a l’esquerra del camí, que potser no té 9 branques però ens esguarda imponent. Just en aquest punt surt un corriol ben trepitjat a la dreta que fa drecera fins el nostre objectiu entre grans castanyers. Els forats als troncs d’aquests enormes castanyers ens faran passar una bona estona a grans i petits mentre recuperem forces per encarar el camí de retorn.

Creuem aquest espai màgic i en sortim per la banda oposada a la nostra arribada, per enllaçar de nou amb la pista per la que baixàvem uns minuts abans. Aquí retrobem els senyals de la nostra ruta i seguim de cara avall fins al rierol del Sot de la Tona, on començarem a enfilar-nos per la pista de la dreta. Pocs metres després tornem a girar a la dreta per un caminet, tot seguint els senyals verds i blancs, que en forta pujada ens porta a les feixes de la Vila. Les anem escalant fins a desembocar a una pista ampla que ens portarà de nou al poble de Viladrau.

La pista es convertirà en un carrer asfaltat i ja no el deixarem fins a l’aparcament on tenim el cotxe.

EL MILLOR D’AQUESTA RUTA.
  • La gran quantitat de fonts que trobarem durant la ruta ens permetran estar ben hidratats amb una aigua immillorable. Compte, això no vol dir que puguem oblidar-nos de traginar algun tipus de recipient amb aigua, ja que des de la Font del Noi Gran fins pràcticament a la nostra meta no trobarem cap font. Però podem omplir les cantimplores amb bona aigua del Montseny.
  • La zona del Castanyer de les 9 Branques, amb diversos castanyers enormes, amb troncs recargolats i foradats ens faran passar una estona magnífica jugant a fet i amagar o a enfilar-nos als arbres.
SABIES QUE…

El Castanyer protagonista de la ruta té dues branques esberlades degut a les fortes ventades de 1987. Es calcula que té una alçada de 23,9m, la capçada fa uns 15,4m de diàmetre i té uns 700 anys. Es tracta, doncs, d’un exemplar extraordinari i juntament amb els altres castanyers que l’envolten conformen un espai meravellós.

QUÈ MÉS PUC VISITAR?

Viladrau

La vila protagonista de l’inici i el final de la nostra vila és, se’ns dubte, un poble d’obligada visita si passem per la banda nord del Montseny. Recorrent el seu entorn podrem conèixer desenes de fonts i diversos ponts de gran bellesa que creuen d’una banda a l’altra de les rieres que reguen Viladrau.

A més, podem aprofitar per visitar el poble aprofitant alguna de les diverses Fires que s’hi celebren: Esclops, Bruixes i Bandolers, Castanyes… són alguns dels temes més destacats.

Espinelves

A pocs quilòmetres de Viladrau hi tenim el pintoresc poble d’Espinelves, famós per la seva Fira de l’Avet que es celebra a principis de desembre. El dia que anem d’excursió a Viladrau pot ser una bona ocasió per arribar-nos a recórrer els seus bonics carrers amb tranquil·litat o per visitar l’arbreda de Masjoan, la concentració d’arbres monumentals més gran de Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s